Inforeizen - homepage
Identiteit Adresgegevens Contacteer ons Nieuwsbrief Reiservaring Preferred Partners Andere bestemmingen
Uw specialist Motorreizen USA Amerika Canada
Reisinfo Individuele reizen Bezienswaardigheden Wildlife
Alaska Hawaii Zuid-Afrika Kenia Tanzania Botswana Zambia Oeganda Namibie Australie Nieuw Zeeland Noorwegen IJsland Fins Lapland
Reizen met kinderen
Roadbook deluxe Prijsoffertes
REIZEN IN DE KIJKER
AMAZING AND EVEN MORE (British Columbia-Alberta)
 
AUSTRALIE : THE ULTIMATE AUSTRALIAN NATURE ADVENTURE
 
EAST & WEST CONNECTION
 
FLATDOGS CAMP SOUTH LUANGWA & MUMBO ISLAND MALAWI CONNECTION
 
FLATDOGS CAMP SOUTH LUANGWA NATIONAL PARK
 
PROVINCIES OF BEAUTY (Ontario-Quebec)
 
SOUTH AFRICA & BOTSWANA : ANIMAL KINGDOM
 
THE UNTAMED WILDERNESS OF VANCOUVER ISLAND : WHALES & GRIZZLY BEARS
 
VICTORIA FALLS & BOTSWANA : LUXURY AFRICAN RIVER SAFARI
 

inforeizen canada specialist : IJSBEREN & BELUGA WALVISSEN VAN MANITOBA
De ijsbeer is een grote geelwitte beer, die langer en groter is dan de andere beren. De ijsbeer komt enkel voor in en rond het Noordpoolgebied. Hij is het meest carnivoor van alle beren, en leeft vooral van zeehonden. De ijsbeer is zeer groot: hij kan tot 2,8 meter lang en 800 kilogram zwaar worden. Hij heeft een lange nek en een grote neus. De huid is zwart, ook naakte delen als de neus en de lippen. De haren in de vacht zijn niet wit, maar doorzichtig en hol. De kleur van de vacht is, afhankelijk van de tijd van het jaar, lichtval en de hoeveelheid vuil in de vacht, gelig wit tot vuilgrijs. Het is waterafstotend en houdt de warmte van de zon vast. Daarnaast heeft de ijsbeer een dikke onderhuidse vetlaag, waarmee hij warmte vasthoudt. De ijsbeer heeft vliezen tussen zijn tenen, waardoor hij beter kan zwemmen. Zijn achterpoten gebruikt hij als een soort roer om mee te sturen. Mannetjes zijn groter dan vrouwtjes en hebben een opvallend grotere neus. Mannetjes worden gemiddeld 190 tot 240 centimeter lang en 300 tot 600 kilogram zwaar, vrouwtjes 170 tot 200 centimeter lang en 150 tot 300 kilogram zwaar. IJsberen hebben een klein staartje, ongeveer acht tot tien centimeter lang. De witte dolfijn, ook wel beluga of witte walvis genoemd, is een tandwalvis, meer bepaald een grondeldolfijn.De witte dolfijn heeft een krachtig lichaam met daarop een kleine afgeronde kop, een korte snuit en op zijn voorhoofd heeft hij een dikke speklaag.De witte dolfijn wordt maximaal tot 7 meter lang en 2000 kg zwaar, en bereikt een leeftijd van 30 tot 40 jaar. Vrouwtjes zijn doorgaans 3 tot 4,1 m lang en 400 tot 1000 kg zwaar, mannetjes 4 tot 5,5 m lang, en 1000 tot 1.500 kg zwaar. Ze leven in kleine groepen van 2 tot 15 dieren. Groepjes bestaan uit vrouwtjes met jongen of uit uitsluitend mannetjes.
 
Programma's
  • CHURCHILL WILD : BIRDS, BEARS & BELUGAS
  • CHURCHILL WILD : GREAT ICE BEAR ADVENTURE